Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandările designerilor Cum trebuie să îţi aranjezi casa de sărbători

ro

24 Dec, 2014 07:50 2256 Marime text
 
Potrivit one.ro, roşul a fost întotdeauna culoarea sărbătorilor de iarnă şi va fi în continuare în centrul atenţiei, spun designerii, însă atunci când vine vorba despre decorarea casei ori a mesei de Crăciun, anul acesta nu ar fi de evitat nici combinaţiile de negru şi alb, culorile pastel ori accesoriile din pene sau puf. Nimic nu e interzis. Totul merge. Noul şi vechiul, piesele brute cu cele extrem de bine finisate, culorile tari cu cele discrete. Sărbătorile acestea sunt mai democratice ca niciodată aşa că aveţi curaj şi împrăştiaţi sclipici peste tot.

Lumina este elementul de bază atunci când se începe aranajarea casei de Sărbători, spune Carolin Ivănescu, designerul Mobexpert, citat de one.ro, iar în jurul ei se pot ţese restul de idei. Se pleacă de la piesa centrală din încăpere, care poate să fie şemineul, canapeaua ori o simplă măsuţă de cafea, şi apoi se lasă imaginaţia să lucreze. Dar întreaga casă trebuie decorată de sărbătoare, inclusiv dormitorul şi baia, adaugă Şerban Cismărescu, proprietarul magazinului de mobilier Innova.

La loc de cinste ar trebui să stea ghirlande spectaculoase, globuri asortate a căror menire ar fi doar să scoată în evidenţă coliviile, căsuţele de lemn ori steluţele folosite drept accesorii în bradul de Crăciun. După un model deja consacrat, partea de jos a bradului este rezervată globurilor de dimensiuni mari, iar lângă ar putea foarte bine să stea o măsuţă de accent, cu platouri pentru prăjituri, bomboniere din sticlă, potpourri (petale uscate de flori aşezate în vase pentru a le păstra mirosul) sau lumânări. Aceasta ar fi opţiunea lui Carolin Ivănescu.

Pentru cei care vor să meargă mai departe şi să asculte un sfat al designerului şi când vine vorba despre aranjarea mesei atunci ar trebui să încerce să folosească aceeaşi culoare pentru toate elementele şi să ţină cont de forma acesteia atunci când se decid cum să o decoreze, relatează one.ro. Dacă masa este ovală sau rotundă atunci centrul acesteia ar trebui să fie marcat cu decoraţiuni care sa domine întreg ansamblul, spre exemplu se poate realiza un joc cu sfeşnice de diferite dimensiuni ori în mijloc ar putea trona o vază de flori de care se pot atârna globuri. Dacă masa este dreptunghiulară, la extremităţi se pot plasa felinare cu globuri şi suporţi de lumânare de mici dimensiuni, pentru un efect extravagant şi echilibrat, spune Carolin Ivănescu, citat de one.ro.

Sursa: one.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii