Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

profit.ro Christian Tour vrea daune de 1 milion euro de la ANT pentru că i-a afectat imaginea. Reacția ANT

ro

05 Oct, 2016 15:03 3174 Marime text
Christian Tour, cel mai mare turoperator din România, vrea să dea în judecată Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), apreciind că i-a afectat grav imaginea prin faptul că a postat pe o listă cu agenții cărora le-a fost retrasă licența de funcționare și câteva sedii ale firmei, închise și radiate în urma relocărilor în zone mai bune. "Nu știm dacă este prostie sau rea voință", a declarat pentru Profit.ro Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

La rândul lor, reprezentanții agenției Saphir Travel  din Oradea, inclusă de asemenea pe această listă, au transmis Profit.ro că agenția a fost inclusă pe listă dintr-o eroare, polița sa de insolvență fiind în termen de valabilitate până la 8 iulie 2017 și vizibilă pe site-ul oficial al agenției.
De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale pentru Turism, Marius Popescu, a declarat pentru Profit.ro că acțiunea a fost inițiată din luna aprilie, prin notificări transmise tuturor agențiilor de turism, instituția urmând însă să includă cazurile de radiere la cererea operatorului economic într-o listă distinctă.

"Autoritatea Națională pentru Turism a demarat această acțiune încă din luna aprilie, atunci când au fost trimise notificări tuturor agențiilor de turism care nu au făcut dovadă deținerii poliței de asigurare privind rambursarea cheltuielilor în caz de insolvabilitate sau faliment. Pentru o bună informare a publicului, pe site-ul A.N.T.-ului se află publicate două liste: lista agențiilor licențiate (active) și lista agențiilor de turism radiate la cererea operatorului economic sau retrase în urmă unei acțiuni de control. Cu referire la a două lista, facem următoarele precizări: Pentru fiecare agenție, prezența în această lista este precizată, fără dubii, motivația retragerii/radierii acesteia. Pentru o și mai bună înțelegere și interpretare a acestor informații, A.N.T. va separa cazurile de radiere la cererea operatorului economic într-o lista DISTINCTĂ", a spus purtătorul de cuvânt.
Profit.ro a anunțat ieri, în exclusivitate, că aproape jumătate dintre agențiile din toată țară își pierd licența de funcționare în urma celei mai ample acțiuni de curățare a turismului românesc din ultimii 25 de ani, Autoritatea Națională pentru Turism retrăgând, în vederea radierii din oficiu, licențele agențiilor de turism care nu au putut prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism.

Problema, spune Pandel, este că pe această listă "a rușinii" au apărut și agenții serioase, capitalizate, care nu au niciun fel de problemă și care au închis anumite sedii, pe care le-au și radiat, ca să le mute în zone mai bune. "Asist cu stupoare la incompetența Autorității Naționale pentru Turism, care nu înțelege cum funcționează piața. Nu înțelege ce înseamnă o agenție de turism și face liste fără să priceapă că piața e foarte sensibilă. O agenție de turism funcționează ca o bancă: dacă dai un zvon greșit, lucrurile pot lua o turnură cel puțin neplăcută sau chiar gravă", afirmă omul de afaceri.
 
Articolul complet poate fi citit pe profit.ro.

Citeşte şi Le-au fost retrase licenţele. Agenţii de turism celebre din Constanţa, pe „lista neagră“ publicată de ANT! (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii