Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii din Tulcea au fost chemați de ISU la apel

ro

25 Feb, 2016 13:30 1915 Marime text
 
Mâine dimineaţă, începând cu ora 10.00, la sala de conferinţe a Hotelului Delta, se va desfăşura “Convocarea anuală cu şefii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă”. La convocare vor participa  primarii din toate cele 52 de localităţi din judeţ, tematica abordată cuprinzând teme de interes din domeniul prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă.
În prima parte a convocării vor fi aduse la cunoştinţă actele normative care reglementează pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă şi ultimele ordine ale Ministrului Afacerilor Interne care au apărut în acest domeniu. Totodată, va fi expusă şi situaţia operativă pe anul anterior, concluziile desprinse în urma controalelor de prevenire a incendiilor la localităţi, cât şi principalele aspecte desprinse din activităţile preventive desfăşurate la nivelul acestora.
Printre materialele care vor fi prezentate şi discutate se va regăsi şi Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2016.
Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Tulcea, care este o parte integrantă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit, pe parcursul anului trecut, independent la 31 situaţii de urgenţă (faţă de 43 în anul 2014), iar în cooperare cu serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au acţionat la 28 evenimente (faţă de 54 în anul 2014).
Aceste structuri sunt considerate o componentă importantă a gestionării situaţiilor de urgenţă la nivelul localităţilor pe care le deserves, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Delta” al judeţului Constanta, plt. Adj. Angela Tulceanu. Rolul lor este primordial în limitarea efectelor evenimentelor de acest tip care se manifestă în zona de competenţă, asigurând atât prima intervenţie până la sosirea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, cât şi pregătirea populaţiei în domeniul prevenirii manifestării diferitelor tipuri de risc. “Persoanele care doresc să activeze în cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă se pot adresa primăriei din localitatea de domiciliu, unde pot afla detalii referitoare la activitatea specifică şi beneficiile activităţii de voluntariat în domeniul situaţiilor de urgenţă”, a mai adăugat plt. Tulceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii