Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Paul Brummell, în Portul Constanţa Tur al navei HMS Daring, prima construită din clasa distrugătoarelor tip 45 (galerie foto+video)

ro

26 Apr, 2017 10:33 6120 Marime text
Relaţiile bilaterale dintre Forţele Navale Române şi Forţelor Navale ale Marii Britanii sunt consolidate în timpul unor activităţi comune, planificate în perioada 25-27 aprilie, cu prilejul vizitei distrugătorului britanic HMS Daring (D-32).

După ce fregata „Regele Ferdinand” şi distrugătorul HMS Daring au desfăşurat ieri, pe mare, nava britanică a acostat la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în portul Constanţa. În premieră, doi tineri ofiţeri ai Forţelor Navale Române vor fi ambarcaţi, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic şi vor participa, în calitate de ofiţeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfăşura în Marea Neagră şi Marea Mediterană. 

Astăzi, 26 aprilie, oficialii britanici organizează un tur al navei. HMS Daring (D-32) a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în anul 2009 şi este liderul clasei distrugătoarelor tip 45. Are o lungime de 151 m şi poate atinge viteza maximă de 30 noduri. Nava este echipată cu trei sisteme de rachete navă-aer (Sea Viper şi Aster), două lansatoare de rachete navă-navă (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navală şi lansatoare de torpile antisubmarin. 

În altă ordine de idei, din clasa distrugătoarelor tip 45 mai fac parte HMS Dauntless, HMS Diamond, HMS Dragon, HMS Defender şi HMS Dunca.

Delegaţia navei HMS Daring, aparținând Marinei Regale Britanice, condusă de Cdr. Marcus Hember, a fost primită, astăzi, de către prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu. Militarii britanici au fost însoțiți de Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, ES Mr. Paul Brummell, care s-a declarat încântat că se află din nou la Constanța.
 

„Sunt foarte fericit pentru că sunt aici la Constanţa. Este un distrugător britanic foarte modern. Reprezintă colaborarea şi este un semn că România şi Marea Britanie lucrează împreună, suntem prieteni, suntem colegi. Avem semne că Marea Britanie este un prieten pentru România”, a declarat ambasadorul Paul Brummell.  


La rândul său comandantul navei, Cdr. Marcus Hember a spus că sunt foarte încântaţi că se află la Constanţa. De asemenea, a declarat că portul Constanța este printre ultimele escale ale unui voiaj de nouă luni și a apreciat buna colaborare militară româno-britanică.    


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii