Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta face capitale pentru Constantinescu şi Oprişan Cum va arăta harta regiunilor în varianta PSD

ro

31 Aug, 2013 07:21 3865 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, la şedinţa Comitetului Executiv ca prioritatea legislativă a PSD va fi ca regionalizarea să se facă prin proiect de lege fără a mai aştepta revizuirea Constituţiei. Ponta a anunţat că PSD sprijină varianta cu zece regiuni: împărţirea regiunii Sud-Est în două regiuni, astfel încât Dobrogea să fie de sine stătătoare - o victorie a tandemului Mazăre/Nicuşor Constantinescu.
Cea de-a zecea regiune ar urma să aibă centrul la Sibiu, fiind separată de regiunea cu capitala la Braşov, pentru a împăca disensiunile dintre PSD şi PNL. În schimb, premierul nu a spus nimic despre Argeş, acolo unde liderii USL au protestat faţă de mutarea prerogativelor la Prahova. Ponta a anunţat că va discuta propunerea şi cu partenerii din USL.
 
Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că Victor Ponta a tranşat în favoarea Prahovei disputa cu Argeşul. Şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, s-a arătat nemulţumit în şedinţa PSD de faptul că regiunea Sud va avea capitala de facto la Ploieşti, în loc de Piteşti. Ponta i-ar fi transmis lui Nicolescu că nu va schimba nimic şi le-a transmis liderilor din Prahova şi Argeş să nu se mai atace în presa locală.
Şi liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a arătat nemulţumit că centrul regiunii Sud - Est va avea capitala de facto la Focşani, o victorie a baronului vrâncean Marian Oprişan în faţa colegilor din Brăila, Galaţi şi Buzau. Ponta i-a transmis si lui Bunea Stancu acelaşi mesaj: nu se mai schimbă nimic.
Sursa text şi foto: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii