Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul Florea Străinu a făcut apel la Curtea de Apel Constanţa

ro

13 Nov, 2014 19:39 2856 Marime text
Pe rolul Curţii de Apel Constanţa s-a înregistrat pe data de 11 noiembrie dosarul cu numărul 1359/88/2014, la secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie având ca obiect infracţiuni de corupţie, iar ca stadiu procesual apel.

Florea Străinu a făcut apel la data de 27 octombrie. 

Reamintim că Florea Străinu, inspector principal de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) Tulcea, a fost trimis în judecată de procurorul Andrei Bodean, pentru luare de mită, a fost deferit justiţiei, pentru a doua oară.

Pe data de 20 august, Direcţia Naţională Anticorupţie Constanța a anunţat trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Florea Străinu, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută. Inspectorul principal de poliţie este suspectat că, în perioada 2011 - 2014, ar fi efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul SPCRPCÎV Tulcea pe care o deţinea în perioada respectivă. Mai precis, Florea Străinu ar fi efectuat „operaţiuni de încasări şi plăţi în contul Persoanei Fizice Autorizate (PFA) Străinu Alexandru George, deschis la o unitate bancară din oraşul Tulcea“. DNA Constanţa mai informează că „încasările şi plăţile efectuate erau legate de activitatea comercială din domeniul apiculturii desfăşurată de PFA respectivă“. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii