Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția din Bruxelles cere ajutorul oamenilor pentru identificarea unor presupuși atentatori

ro

22 Mar, 2016 20:57 1778 Marime text
 
Poliția belgiană a cerut ajutorul populației pentru identificarea unui bărbat suspectat că ar fi unul dintre atentatorii de pe aeroportul internațional din Bruxelles, făcând publică o fotografie surprinsă cu camerele de supraveghere cu puțin înaintea exploziilor. În ea apare un bărbat îmbrăcat cu o jachetă albă, purtând ochelari și o pălărie neagră și împingând un cărucior în care se afla o geantă neagră de mână.
 
Oricine îl recunoaște pe suspect sau are informații în legătură cu atacul terorist este rugat să contacteze telefonic poliția. Aceasta precizează că "discreția este asigurată". Anterior, agenția Belga a relatat că o fotografie cu autorii prezumtivi ai atentatelor de dimineață de pe aeroportul internațional din Bruxelles a fost difuzată de autoritățile belgiene.
 
Imaginea arăta trei bărbați împingând cărucioare cu bagaje. Cei doi indivizi îmbrăcați în negru ar fi fost atentatorii kamikaze, iar cel de-al treilea, care își ascunde fața, ar fi fugit, fiind căutat activ de poliție.
 
În imagine se vede că cei doi bărbați îmbrăcați în negru poartă pe mâna stângă câte o mănușă. Conform unor surse, mănușile le-ar fi permis să ascundă declanșatorul unei bombe sau centuri explozive.
 
Potrivit agenției Reuters, operațiuni ale poliției se mai desfășurau în această seara în câteva puncte din oraș, în timp ce transportul public a fost reluat treptat după ora locală 16.00 (15.00 GMT).
 
Un oficial american confirmă informaţiile vehiculate de câteva ore în presa locală: cel puţin una dintre bombele detonate la Zavantem se afla într-un geamantan, iar locul atentatului indică şi că este vorba despre un atentat sinucigaş. Sursa citată a mai spus că bombele folosite au fost unele sofisticate, iar anchetatorii urmează să stabilească dacă acestea sunt asemănătoare cu cele folosite în atentatele din Paris, scrie The Guardian.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii