Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pirateria maritimă Peste 330 de milioane de dolari au fost plătite pe răscumpărări din 2005

ro

02 Nov, 2013 17:31 1304 Marime text

Peste 300 de milioane de dolari au fost date între 2005 şi 2012 drept răscumpărare piraţilor care acţionează în largul Somaliei şi Cornul Africii, arată un raport al Băncii Mondiale realizat în colaborare cu Interpol şi Oficiul ONU de luptă împotriva drogurilor şi crime (UNODC).

Documentul, care precizează că între 339 şi 413 milioane de dolari au fost daţi drept răscumpărare, menţionează că o mare parte din această sumă a fost folosită pentru alimentarea 'unui vast evantai' de activităţi criminale, mergând de la traficul de fiinţe umane până la finanţarea grupărilor armate. Documentul a fost realizat pe baza interviurilor cu foşti piraţi, transmite AFP.

Potrivit celor trei organizaţii, o parte infimă, de sub 0,1%, din aceşti bani a fost luată de piraţii propriu-zişi, din care unii au fost recent arestaţi şi judecaţi în Franţa sau în Spania. Cea mai mare parte a banilor a revenit celor care finanţează aceste acţiuni, care au prosperat profitând de pe urma tulburărilor politice din Somalia.

Sursa: Capital.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii