Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiție pentru protejarea doctorului Camelia Roiu

ro

31 Jul, 2016 13:47 2119 Marime text
În mediul online circulă o petiţie intitulată „Cerem protejarea Dr. Camelia Roiu“. Petiţia a adunat deja aproximativ 23.000 de semnături. Iniţiatorii cer autorităţilor protejarea doctorului Camelia Roiu, întrucât după ce a oferit presei imaginile de la Spitalul de Arși din Capitală, în care rănile unui pacient, decedat ulterior, erau pline de viermi are acum nevoie de ajutorul nostru, a fost convocată în două comisii de disciplină.
 
„Doamna doctor Camelia Roiu, cea care a oferit presei imaginile șocante de la Spitalul de Arși din Capitală, în care rănile unui pacient, decedat ulterior, erau pline de viermi are acum nevoie de ajutorul nostru!
 
După dezvăluirile făcute, Camelia Roiu a declarat că a fost convocată în două comisii de disciplină, este împiedicată să își facă meseria, a fost insultată de un șef, a fost amenințată, iar chirurgii cu care lucrează au fost somați să nu mai lucreze cu aceasta.
 
În încheierea unei postări recente de pe Facebook, doamna doctor Camelia Roiu îi transmitea Ministrului Sănătății: «e păcat că nu ne-ați protejat, pe toți cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puțini și atât de singuri. Eu m-am simțit sacrificată, exact ca în fața unui pluton de execuție. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în țară sau nu… Încă mă mai întreb…(…) Domnule ministru, ați avut o șansă istorică pe care tocmai ați ratat-o! Sau poate că încă nu…».
 
Există în România Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecție persoanelor care au sesizat încălcări ale legii în instituțiile publice.
 
Neprotejarea persoanelor care sesizează încălcări ale legii transmite un mesaj clar: și anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecințe de suportat.
 
Protejarea acestor persoane este esențială în combaterea corupției din România!
 
În concluzie, CEREM AUTORITĂȚILOR PROTEJAREA DOAMNEI DOCTOR CAMELIA ROIU, PRECUM ȘI PROTEJAREA TUTUROR PERSOANELOR CARE SE REGĂSESC ÎN SITUAȚIA ACESTEIA.
 
(Nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă. Nu ezitați să SEMNAȚI și să DISTRIBUIȚI PETIȚIA!)“, spun iniţiatorii petiţiei. 

„Avem nevoie de mai mulți oameni ca ea“
 
Reacţiile nu au încetat să apară. Redăm câteva dintre acestea cu precizarea că ortografia şi punctuaţia aparţin celor care au postat.
 
„Sănătatea şi viitorul nostru al tuturor. Este cea mai presantă şi importantă problemă, un lucru de bază. Ar trebui să ne concentrăm pe ce este important şi acolo să intervenim. Altfel ne autodistrugem.“
 
„Felicitări doamnei doctor pentru că are conştiinţă!“
 
„Am semnat această petiție pentru că mă număr printre aceia ce luptă împotriva abuzurilor, corupției și hoției acestui sistem politic corupt și incompetent. Sunt consilierul juridic al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, și am trecut la fel ca și doamna doctor prin această situație find suspendat din activitate de trei ori consecutiv și apoi concediat nelegal. Am câștigat in Instanță toate cauzele și reintegrarea dar hotărârile judecătorești nu se respectă. Succes doamnei doctor. Avem nevoie de mai mulți oameni ca ea“
 
„Nu mai suntem protejaţi de nimeni şi nimic în această ţară. O susţin pe doamna dr. pentru curajul pe care îl are şi l-a avut. Daca toţi am fi la fel ar fi cu totul altceva dar laşitatea este mare.“
 
„Trebuia ridicată «perdeaua» de pe neregulile din sistemul sanitar. O întrebare: ce face CMR?“
 
„PERSOANELE CURAJOASE trebuie susţinute, promovate şi felicitate ori de câte ori fac gesturi care denotă demnitatea profesiei lor! Respect dr Camelia Roiu!!!“
 
„Apreciez şi susţin cât şi cum pot cetăţenii verticali care denunţă derapajele de la normalitatea existenţei şi funcţionării societăţii româneşti!“



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii