Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în judeţul Constanţa, într-un dosar de spălare de bani, delapidare şi deturnare de fonduri (galerie foto)

ro

21 Jul, 2015 15:54 2607 Marime text
 
Percheziţii în judeţul Constanţa, într-un dosar de spălare de bani, delapidare şi deturnare de fonduri. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coasta, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară la mai multe adrese, sedii ale unor persoane juridice precum şi domicilii ale unor persoane fizice de pe rază judeţului Constanţa. fiind descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile cu valoare probatorie, bunuri,  precum şi diverse sume de bani.  
 

În dată de 20.07.2015, acţionând în baza unei ordonanţe a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coasta, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară în vederea administrării probatoriului într-un dosar penal înregistrat la această unitate de parchet, sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: spălare de bani, delapidare, deturnare de fonduri, fals intelectual şi abuz în serviciu.
Percheziţiile au vizat sediile sociale şi punctele de lucru ale mai multor persoane juridice dar şi domicilii ale unor persoane fizice.
În urmă acestora, au fost descoperite şi ridicate documente contabile şi alte înscrisuri cu valoare probatorie precum şi diferite sume de bani (12.900 lei şi 800 euro).


La una dintre adrese au fost descoperite şase butoaie de aproximativ 200 litri fiecare ce conţineau lichid petrolier cu miros specific de motorină pentru care nu existau documente de provenienţă licita. Totodată au fost descoperite trei dispozitive artizanale de pescuit electric şi un acumulator auto folosit la punerea în funcţiune a  acestora, dispozitive electrice interzise de lege din cauza impactului asupra faunei.
La o altă adresa au fost descoperite plase de pescuit monofilament interzise de lege însumând aproximativ 800 metri lungime precum şi trei motoare de barcă, care au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.
Cercetările continuă sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii