Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul din Irak a votat interzicerea alcoolului

ro

23 Oct, 2016 08:43 3101 Marime text
Parlamentul irakian a votat, ieri, o lege care interzice vânzarea, importul și producerea de alcool, o decizie neașteptată ce riscă să provoace nemulțumirea unor minorități din țară, dar care oferă satisfacție influentelor partide religioase, transmite AFP, citat de România TV.

În Irak, țară majoritar musulmană, se află mai multe firme care produc alcool ca Farida pentru bere și Asriya pentru arak, un alcool aromatizat. Consumul de alcool este destul de răspândit în capitala Bagdad cu numeroase magazine de vânzare a băuturilor.

Potrivit unui deputat al parlamentului, interdicția adoptată sâmbătă a fost introdusă în ultimul moment și pe neașteptate într-un proiect de lege privind municipalitățile.

„Astăzi (sâmbătă), a fost adoptată o lege, iar articolul 14 interzice importul, producerea și vânzarea oricărui tip de alcool", a declarat deputatul creștin Yonnada Kanam.

„Orice încălcare a legii va fi pedepsită cu o amendă între 10 milioane și 25 de milioane de dinari (de la 7.300 la 18.000 de euro)", a precizat el, adăugând că va contestat această lege în fața Curții federale.

Partizanii interdicției au afirmat că aceasta este justificată de Constituție care, în opinia lor, interzice orice lege în contradicție cu perceptele islamului.

Pentru unii opozanți însă noul text încalcă legea fundamentală care garantează tradițiile tuturor minorităților din țară.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii