Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update2 - Oprea consideră că România este o țară sigură și un exemplu privind lupta împotriva corupției

ro

18 Jul, 2015 22:28 954 Marime text
 
Vicepremierul pe probleme de securitate națională, Gabriel Oprea, a fost prezent, în această seară, la o emisiune televizată, la Realitatea TV. El a arătat că România este, în prezent, un exemplu în Europa atât din perspectiva luptei anticorupție, cât și pentru faptul că este o țară sigură: "Eu cred că suntem un exemplu (...) în momentul de față, în Europa, atât privind lupta împotriva corupției, dar și faptul că România (...) este o țară sigură într-o lume nesigură, mai ales în contextul de securitate din regiune".
În opinia sa, actualul avânt al luptei anticorupție, pe care îl apreciază ca fiind un moment istoric, va avea ca rezultat o reducere semnificativă a numărului celor care încalcă legea: "Există acest moment istoric vizavi de corupția din România în care toate instituțiile statului își fac cu adevărat datoria (...). Eu cred că orice om normal la cap în această perioadă caută să nu mai facă greșeli și caută să respecte legea, că dacă nu respectă legea, o pățește. Cred că în momentul de față, încet dar sigur, toate aceste lucruri se vor reduce foarte mult".

UPDATE2, ora 22.55:


 Vicepremierul Gabriel Oprea a fost supus unui tir de întrebări:
Rareş Bogdan: - Vi s-a propus funcţia de premier?
Gabriel Oprea: - Am avut discuţii pe teme de astea. Nu vreau să fiu premier. Vreţi să stric tot ce am construit până acum? Îi las pe alţii care îşi doresc.
Rareş Bogdan: - Dacă demisionează Victor Ponta, veţi susţine un alt guvern PSD?
Gabriel Oprea: - Altă întrebare, vă rog.
Rareş Bogdan: - Pe doamna Rovana Plumb aţi susţine-o pentru funcţia de premier?
Gabriel Oprea: - Nu vreau să intru în asemenea polemici.
Întrebat dacă ar susține un alt reprezentant al PSD pentru funcția de prim-ministru, în eventualitatea demisiei lui Victor Ponta, liderul UNPR a refuzat să răspundă: "Îl sprijin pe Ponta prim-ministru, e clar? (...) Nu iau în calcul această ipoteză. (...) Nu vreau să discut aceste ipoteze în momentul de față".
Vicepremierul a afirmat că a fost reevaluat, "în sensul bun", de aproape toți președinții României, deoarece a demonstrat solidaritate în momente grele și întotdeauna și-a respectat cuvântul: "În momentul în care am lucrat mai mult împreună, dincolo de campaniile politice, când faci ceva cu adevărat pentru țara asta și îți faci datoria... Cred că aici este plusul meu, că stau la greu, că nu fug la prima greutate și că îmi țin cuvântul dat. Și cred că m-au reevaluat cam toți președinții, în sensul bun, pentru că sunt un om care stau la greu. La greu, toți vor să aibă oameni adevărați". El a adăugat că a arătat întotdeauna respect funcției de președinte al României și a evitat orice conflict cu șeful statului.
Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat că la nivelul partidului sunt analizate două variante pentru viitoarele alegeri: "avem o propunere din partea PSD să facem o alianţă pentru viitoarele alegeri locale şi generale şi avem un curent, cred eu destul de îndrăzneţ în partid, care vor să mergem singuri". El a menţionat că nu doreşte să se antepronunţe în privinţa acestor variante, precizând că trebuie să se consulte cu colegii, în partid făcându-se o analiză: "Avem două posibilităţi, le analizăm: să mergem în alianţă cu PSD sau să mergem singuri în alegeri. Spuneam că e un curent din ce în ce mai puternic în partid, puţin prea optimişti, prea îndrăzneţi, spun: domnule, trebuie să mergem singuri".
În ceea ce priveşte viitoarele alegeri locale, Oprea a menţionat că UNPR speră să recâştige primăriile pe care le conduce, în jur de 100, dintre care cinci mari primării - Sectorul 2, Drobeta Turnu Severin, Călăraşi, Galaţi, Baia Mare -, dar să câştige şi altele.

UPDATE1, ora 22.30: 

Cine a rupt USL?

Dacă până acum se spunea că tot scandalul dintre PSD şi PNL a pornit de la dorinţa liberalilor de a-l face pe Iohannis ministru de Interne şi vicepremier, Oprea vine cu o altă variantă în interviul de la Realitatea.
După ce a avut doar cuvinte de laudă despre şeful statului, pe care îl cunoaşte de pe vremea când era primar al Sibiului, vicepremierul Oprea a dezvăluit apoi că Guvernul USL s-a destrămat din cauza lui Daniel Constantin, preşedintele PC: "A fost o temă falsă că s-a rupt USL-ul că a vrut domnul Iohannis vicepremier. S-a rupt guvernul pentru că s-a cerut viceprim-ministru pentru actualul ministru al Agiculturii, domnul Daniel Constantin".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii