Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS trage un semnal de alarmă – „E nevoie de legi mai dure pentru siguranța rutieră”

ro

19 Oct, 2015 18:26 1202 Marime text
Statele trebuie să introducă legi mai dure pentru a-i împiedica pe șoferi să conducă cu viteză și sub influența băuturilor alcoolice, în vederea reducerii numărului de victime ale accidentelor auto, soldate anual cu 1,25 de milioane de morți, a recomandat astăzi Organizația Mondială a Sănătății, transmite Reuters.
Potrivit raportului OMS privind starea globală a siguranței rutiere pe 2015 , Statele Unite, Indonezia și Nigeria sunt printre țările care nu aplică cele mai bune practici în acest sens.
„Producătorii de mașini au partea lor de responsabilitate, în condițiile în care, de multe ori, elementele de siguranță ale mașinilor sunt sacrificate pentru a păstra prețurile scăzute la autovehicule”, a arătat expertul OMS, Etienne Krug, citat de Agerpres.
"Este nevoie de legi mai bune în privința vitezei, consumului de alcool și condusului, a folosirii căștilor de către motocicliști, a centurilor de siguranță și scaunelor pentru copii", a declarat, la lansarea raportului amintit, directoarea generală a OMS, Margaret Chan. Declarațiile sale survin în contextul în care reducerea la jumătate a numărului de decese și răniri cauzate de accidentele rutiere până în 2020 reprezintă unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă formulate de ONU și adoptate de liderii mondiali luna trecută.
Raportul indică totodată că bicicliștii, motocicliștii și pietonii sunt deosebit de vulnerabili, reprezentând 49% din victimele accidentelor rutiere. De asemenea, potrivit lui Chan, în țările cu venituri mici și mijlocii se înregistrează 85% dintre decesele cauzate de accidente rutiere, deși în aceste țări se găsesc 54% din vehiculele din întreaga lume. Europa are cele mai mici rate de deces ca urmare a accidentelor rutiere, iar Africa cea mai mare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii