Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din SUA va furniza piese pentru vane pentru SN Nuclearelectrica SA (document)

ro

19 Nov, 2015 14:55 1544 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA, a atribuit prin negociere fară anunț de participare contractul „Ansamblu cilindru” - piese pentru vane, locul principal de livrare fiind la Cernavodă, unde criteriul de atribuire a fost prțul cel mai scăzut.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este  Enertech USA - Division of Curtiss-Wright Flow Control Corporation, cu sediul social în SUA, pe strada Birch din localitatea Brea.
 
Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 55.500 dolari, fără TVA, iar valoarea totală finală a contractului a fost de 54.742 dolari, fără TVA, cu o valoare de 222.258 lei.   
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii