Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu mai puţin de două tone de droguri avea un prinţ saudit în avionul privat

ro

26 Oct, 2015 19:59 1030 Marime text
Un oficial libanez a anunţat că, astăzi, autorităţile aeroportuare din Beirut au înregistrat cea mai mare captură de droguri din istoria ţării: două tone de amfetamină. El a precizat că întreaga cantitate de droguri era încărcată la bordul avionului privat al unui prinţ saudit, informează site-ul publicaţiei The Guardian.
 
Potrivit oficialului respectiv, care a vorbit sub protecţia anonimatului, întrucât nu era autorizat să ofere informaţii oficiale, prinţul saudit şi alte patru persoane au fost reţinute de autorităţi.
 
Amfetamina pe care prinţul încerca să o transporte la bordul avionul său privat se află în stare solidă, sub formă de pastile. Fabricarea acestei substanţe sintetice este una dintre afacerile de succes din Liban şi Siria, care a devenit un punct de răspândire a drogurilor în Orientul Mijlociu.
 
Potrivit unui raport publicat în 2014 al ONU privind activitatea infracţională şi traficul de droguri, piaţa amfetaminei era în creştere în Orientul Mijlociu, 55% din totalul capturilor de amfetamină înregistrându-se în Arabia Saudită, Iordania şi Siria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii