Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulțumiri ale suporterilor FC Farul Constanța după meciul cu Rapid

ro

20 Nov, 2015 21:08 1299 Marime text
 
Suporterii FC Farul Constanţa își exprimǎ profunda dezamǎgire cu privire la modul în care a fost gestionat accesul la partida disputatǎ ieri seară împotriva Rapidului.
 
”Considerǎm cǎ în mod deliberat ni s-a restricţionat accesul în arenǎ, astfel încât sǎ nu putem fi alǎturi de favoriţi încǎ din primul minut al meciului.
Reprezentanţi ai Jandarmeriei chiar au recunoscut faptul cǎ organizatorul meciului (Rapid Bucureşti) a solicitat ca accesul suporterilor Farului sǎ fie întârziat cât mai mult posibil. Astfel, au fost întocmite tabele nominale cu datele suporterilor, percheziţiile “sumare”, care au durat şi 1-2 minute/ persoanǎ fiind efectuate aleatoriu, atât de cǎtre reprezentanţi ai firmei de pazǎ, cât şi de cǎtre jandarmi. Peste toate, evenimentul tragic în care a fost implicat poliţistul care fǎcea parte din coloana oficialǎ a fostului ministru Gabriel Oprea, a dus la schimbarea regulamentului, maşina Jandarmeriei care a asigurat escorta suporterilor farişti poziţionându-se în spatele coloanei şi nu în faţǎ, cum ar fi fost normal. Aşa cum s-a vǎzut şi la televizor, primii suporteri ai Farului au ajuns în sectorul care le era destinat abia în minutul 18, iar ultimii chiar în minutul 42 sau la pauzǎ. O cǎlǎtorie de 220 de km, într-o zi lucrǎtoare – joia – pentru o singurǎ reprizǎ de fotbal...”, scriu suporterii clubului de fotbal.
 
În opinia lor, este greu de conceput cǎ, în anul 2015, ”unii oameni de fotbal sunt dispuşi sǎ încalce orice normǎ moralǎ şi chiar legi în vigoare, doar pentru simplul motiv de a-şi crea un avantaj cât de mic într-o confruntare decisivǎ, practic, în jocul promovǎrii”.
 
Ei spun că suporterii cu buletine de Bucureşti nu au avut voie sǎ intre în sectorul oaspeţi, fapt ce contravine chiar principiilor garantate prin Constituţie cum ar fi libertatea de mişcare, de asociere sau dreptul la liberǎ exprimare: ”Cu alte cuvinte, un suporter farist, cu buletin de Bucureşti nu ar fi putut sǎ-şi susţinǎ echipa alǎturi de ceilalţi suporteri, ci ar fi trebuit sǎ ia loc alǎturi de suporterii giuleşteni. Astfel, pe lângǎ faptul cǎ am fost întârziaţi, am fost şi triaţi, pentru nişte criterii aleatorii şi insignifiante. Imaginaţi-vǎ o situaţie similarǎ la un meci în deplasare al Stelei sau chiar al Rapidului. Oare toţi suporterii echipelor din Bucureşti sunt bucureşteni? Dacǎ s-ar proceda aşa şi în alte oraşe?!
Având în vedere situaţia actualǎ a Ligii a 2-a şi faptul cǎ puţine echipe deplaseazǎ suporteri (trei sau patru echipe dintr-o serie de 13), considerǎm cǎ este anormal ca devotamentul sǎ fie reprimat prin asemenea metode”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii