Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea Tribunalului Bucureşti Marian Căpăţână reprezintă un pericol public

ro

17 Jul, 2014 19:39 2066 Marime text
Tribunalul Bucureşti a respins cererea de înlocuire a arestului formulată de Marian Căpăţână. În motivarea deciziei instanţa arată că acesta, odată pus în libertate, ar comite fapte penale sau ar declanşa puternice reacţii în rândul opiniei publice, determinate de fapta pentru care este cercetat, relatează Mediafax. "Pericolul pentru ordinea publică reprezintă practic temerea că, odată pus în libertate, inculpatul ar comite fapte penale ori ar declanşa puternice reacţii în rândul opiniei publice, determinate de fapta pentru care este cercetat. (...) Existenţa unui astfel de pericol este demonstrat în cauză, de prejudiciul adus interesului public de protecţie a cetăţenilor şi autorităţilor statului de drept împotriva comiterii de infracţiuni grave, dedus din modul de săvârşire a faptelor", spune judecătorul de drepturi şi libertăţi, în motivarea deciziei, scrie Mediafax.
 
În documentul citat, magistratul mai notează că Marian Căpăţână are "o mentalitate periculoasă" asupra actului de justiţie şi a organelor implicate, dar şi a altor instituţii de cel mai înalt nivel în statul de drept, fapt ce duce la apariţia "sentimentului de insecuritate creat în rândul cetăţenilor oneşti, o reacţie promptă şi eficientă din partea autorităţilor".
Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Marian Căpăţână de înlocuire a arestului preventiv dispus în cazul acestuia în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu. Sentinţa dată de Tribunalul Capitalei, pe data de 10 iulie, poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Căpăţână şi fratele preşedintelui au făcut cereri de înlocuire a arestului preventiv şi la Tribunalul Constanţa, unde se judecă dosarul de trafic de influenţă. Acestea au fost respinse, ieri, ca nefondate, dar pot fi şi ele contestate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii