Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting la Constanţa Baricada Verde iese în stradă de Ziua Mondială a Mediului

ro

02 Jun, 2014 11:31 2282 Marime text
Joi, 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, grupul civic Baricada Verde iese în stradă, la Constanţa. Este vorba despre un miting autorizat, care va avea loc în faţa City Park Mall, la ora 18.00. Potrivit declaraţiilor lui Sorin Belu, care se defineşte drept „cel mai activ membru al Baricadei Verzi”, la eveniment sunt aşteptate în jur de o sută de persoane.
„Avem mai multe motive pentru a ieşi din nou în stradă. Împreună! Acum un an făceam primul miting sub această titulatură de Baricada Verde. Motivele care ne ţin împreună şi ne fac mai puternici există: nu avem parcuri, se taie în mod necontrolat copaci şi păduri întregi, avem încă energie nucleară, iar intenţiile vizavi de gazele de şist şi Roşia Montaă nu sunt nicicum clarificate. Noi atragem atenţia! Asta e datoria noastră. Vino la miting!”, se menţionează pe pagina de Facebook Baricada Verde.
Sorin Belu susţine că evenimentul are ca subiect exploatarea gazelor de şist în Dobrogea, numărul mic de spaţii verzi din municipiul Constanţa, dar şi posibila defrişare a unor păduri din nordul Dobrogei.
Pe data de 5 iunie se sărbătoreşte, la nivel mondial, în fiecare an, Ziua Mediului. Tema aleasă de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru acest an este „Think-Eat-Save” („Mănâncă-Gândeşte-Salvează”).
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii