Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miscarea anti-Rosia Montana 7.000 de manifestanti au cerut demisia lui Basescu si au refuzat orice mesaj de sustinere a Justitiei

ro

07 Oct, 2013 02:10 2488 Marime text
Duminica a avut loc un nou miting impotriva proiectului aurifer de la Rosia Montana, primul dupa inceperea anului universitar. Marsul, care a trecut pe langa camine studentesti, a strins circa 7.000 de participanti, cu 2.000 mai mult decat precedentul, desfasurat pe ploaie. Organizatorii au anuntat insistent pe Facebook ca traseul marsului de duminica trece pe langa caminele studentesti de la Leu. Reamintim ca primele marsuri prin Bucuresti au strans 15.000 - 20.000 de participanti. 
 
Pe traseul marsului, protestatarii au manifestat jumatate de ora in fata Palatului Cotroceni, cerand demisia presedintelui Traian Basescu, precum si a lui Victor Ponta si Crin Antonescu. Protestatarii nu au avut nici un slogan de sustinere a Justitiei, in conditiile in care la sediul DNA avea loc un miting de sustinere a institutiei. 

Mai mult, cativa dintre protestatarii anti-Rosia Montana s-au imbrancit cu cei care sustineau indepedenta DNA in fata amestecului politicienilor. Incidentele au fost insa minore, iar jandarmii au intervenit imediat pentru a le aplana.

Pe linga oprirea proiectului de la Rosia Montana, protestatarii au cerut si stoparea exploatarii gazelor de sist. Mitingul s-a terminat la Piata Universitatii fara incidente cu fortele de ordine.
Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii