Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii despre Legea vaccinării „E o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm“

ro

23 Oct, 2016 15:22 1480 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că legea vaccinării este în pregătire, va fi disponibilă public în următoarele săptămâni şi că „e o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca Guvern".
 
„Susţin vaccinarea şi susţin importanţa vaccinurilor. Avem legea vaccinării, pe care o avem în pregătire şi care o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni. Vă voi putea spune decizia pe care a luat-o Guvernul în integralitatea sa. Cu siguranţă e o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca Guvern“, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Digi 24.
 
Întrebat dacă susţine obligativitatea vaccinărilor, Voiculescu a precizat: „Poziţia mea e următoarea: trebuie cel puţin să iei o decizie informată, dacă nu vrei să îţi vaccinezi copilul, minimul pe care ţi-l poate cere statul este să iei o decizie informată, să fii dispus să iei toate informaţiile despre riscurile şi beneficiile vaccinurilor şi să iei o decizie informată".
 
Ministrul Sănătăţii a adăugat că dacă ar fi vorba despre propriul copil, l-ar vaccina „cu siguranţă".
 
La finalul lunii septembrie, Avocatul Poporului a cerut explicaţii Ministerului Sănătăţii cu privire la proiectul privind vaccinarea obligatorie.
 
„Avocatul Poporului solicită, între altele, Ministerului Sănătăţii să comunice motivele pentru care din luna aprilie şi până în prezent, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor nu a parcurs nici o etapă prevăzută de lege, în vederea reglementării la nivel de act normativ a situaţiei ce face obiectul sesizării din oficiu a instituţiei Avocatul Poporului", potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului.
 
Solicitarea a venit în contextul epidemiei de rujeolă, Ministerul Sănătăţii precizând că în România au fost înregistrate 675 de cazuri de rujeolă în decursul a opt luni, fiind înregistrate trei decese, anul trecut fiind înregistrate doar şapte cazuri de îmbolnăvire.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii