Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Oprea a sosit la ceremonia de întâmpinare a fregatei „Regele Ferdinand”

ro

21 Jul, 2011 14:29 1214 Marime text

În urmă cu cîteva momente a început ceremonia de întâmpinare a militarilor care şi-au petrecut ultimele trei luni în misiune. Navele acostate în portul maritim au dat onorul fregatei care se apropie de dană. În urmă cu doar cîteva momente a sosit ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. La eveniment participă şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, George Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa, şi contraamiral Alexandru Mîrşu, comandantul flotei maritime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Puscas 21 Jul, 2011 21:09 In timpul pregatirilor pentru aceasta misiune , unii carcotasi nu dadeau nici o sansa de reusita fregatei Ferdinand in aceasta croaziera pe mare, altii spuneau ca militarii se vor intoarce cu avionul din Libia. Dupa atatea luni, cu atatea misiuni indeplinite, nava romaneasca a acostat in portul Constanta, fiind primita de ministrul apararii, familiile militarilor aflati la bord, si cu onorurile militare cuvenite.
  • Florin 21 Jul, 2011 19:23 @ Marin Dupa o perioada grea in care s-au inregistrat mai multe victime in alte zone in care lupta militarii nostri, faptul ca s-au intors sanatosi toti ii da ocazia si ministrului sa rasufle usurat. Ma bucur mult si pentru ei si pentru familii ca sunt cu totii bine.
  • H-ul 21 Jul, 2011 19:09 Alături de România, la componenta maritimă a Operaţiunii Unified Protector au mai participat 11 state membre NATO. Fregata Regele Ferdinand este un excelent ambasador al României. A fost prima navă militară românească care a participat în 2005 la operaţiunea NATO Active Endeavour. Militarii romani si-au indeplinit misiunea pe mare, iar acum au fost primiti in portul Constanta de ministrul Oprea asa cum i-a primit si pe cei intorsi din Irak si Afganistan.
  • radu 21 Jul, 2011 19:05 Un moment impresionant si pentru cei care au ajuns acasa si pentru familiile lor care au varsat lacrimi de bucurie. Acesti oameni minunati fac din România o tara cunoscuta peste hotare. Discursul ministrului Oprea a lasat sa se vada cat de mandru este de oamenii lui. Felicitari tuturor!
  • Dacian 21 Jul, 2011 18:17 Felicitari tuturor, de la ministru pana la ultimul militar pentru modul in care si-au indeplinit misiunea.
  • marin 21 Jul, 2011 17:01 Am inteles ca ministrul Oprea nu s-a limitat doar la a ii intampina pe marinari, ci a urcat si pe fregata si a dat mana cu multi dintre cei care au participat la aceasta misiune dificila. Foarte frumos si apreciabil gestul ministrului apararii.
  • tudor 21 Jul, 2011 16:41 Bine ca marinarii nostri au ajuns cu bine acasa. Suntem toti foarte mandri de realizarile lor si acest fapt se reflecta in prezenta ministrului Oprea care le-a facut onoarea de a-i intampina.
  • Biluta 21 Jul, 2011 14:58 Pentru prima dată după cel de-al doilea Război Mondial, o navă a Forţelor Navale Române a plecat în misiune de război. Acum s-a intors cu misiunea indeplinita. Bravo armatei romane, conducerii si ministrului acesteia.