Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Interne Familiile salariaţilor răniţi sau decedaţi în misiune vor fi sprijinite

ro

14 Jul, 2014 14:18 1418 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum şi familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune, transmite Departamentul de comunicare al Ministerului.
 
Decizia viceprim-ministrului Gabriel Oprea reprezintă o recunoaștere a meritelor angajaților militari din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) răniți sau decedați în misiune.
 
Potrivit acestui Ordin, pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație al MAI încadrați într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pot fi menţinuți în activitate în funcţii militare ori civile, în unităţi ale MAI.
 
Totodată, copiii aflaţi în întreţinerea personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor putea fi  admiși în instituţiile de învăţământ ale MAI.      
   
Ordinul mai prevede că soțul/soția ori copiii militarilor decedați sau încadrați într-un grad de invaliditate pot fi numiţi în funcţii militare ori civile fără susţinerea unui examen sau concurs, în unităţi ale MAI, în funcție de studii și experiență.

 
Anterior acestei măsuri Gabriel Oprea a aprobat un Ordin prin care se prevăd aceleași măsuri de sprijin pentru polițiști și familiile lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii