Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

18 Aug, 2015 12:14 1951 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali si au descoperit într-un container în PTF Constanţa Sud Agigea peste 4.000 jucării, inscriptionate cu marcile unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 380.000 lei dacă ar fi fost originale.
 
Astfel, ieri, în intervalul orar 10.00 - 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bucureşti.
 
În urma controlului au fost identificate 3.432 seturi jocuri de construţie din plastic, diverse modele, 360 seturi jocuri educative şi 300 jucării figurine din silicon,   inscriptionate cu numele unor marci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Jucariile, cu o valoare de aproximativ 380.000 lei dacă ar fost originale, au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
 
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni români, în vârstă de 48 respectiv 38 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii