Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre solicită suspendarea lui Băsescu și a lui Kovesi

ro

23 Jun, 2014 21:25 2221 Marime text
Primarul Radu Mazăre a declarat la România Tv că în ceea ce-l privește pe Traian Băsescu, președintele ar trebui să-și dea demisia, dacă nu ar trebui să se înceapă o procedură de suspendare a șefului statului, perioadă în care Traian Băsescu să fie anchetat în cazul de corupție în care este implicat Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, și Bercea Mondial.

„Și obligatoriu, suspendarea cel puțin a șefei DNA Codruța Kovesi (n.r. procurorul general al României)”, a completat Mazăre.

Edilul din Constanța acuză că DNA-ul reprezentat de Kovesi nu a respectat procedura pe care este obligată să o respecte în toate cazurile, inclusiv în cazul său.

„Parlamentul ar trebui să ceară ministrului Justiției, iar ministrul Justiției procurorului ierarhic superior să o ancheteze pe această doamnă Kovesi”, a afirmat Mazăre.

Primarul Constanței are și câteva nedumeriri cu privire la cazul fratelui președintelui. Edilul se întreabă de ce procurorii nu au fost să percheziționeze biroul lui Mircea Băsescu, locuința acestuia. De ce nu au fost efectuate percheziții la intermediar, în persoana lui Marian Căpățână din Drăgănești Olt, se mai întreabă primarul Constanței.

Edilul a precizat că procurorii au reacționat cu întârziere în cazul lui Mircea Băsescu, afirmând că deși au primit vineri înregistrările, în care apare fratele președintelui vorbind despre bani, au reacționat abia joi.

În ceea ce-l privește, edilul susține că în cazul său s-au efectuat percheziții la mama sa, la fratele său, care nu are legătură cu politicul, la prietenii săi.
Mai mult, primarul din Constanța susține că în cazul lui Nicușor Constantinescu a fost percheziționat și copilul acestuia, un minor, pe care l-au oprit de la școală și l-au controlat în ghiozdan.

„Pe mine m-au plimbat cu cătușe ca să mă vadă lumea, pe Băsescu nu. Kovesi a spus că va face plângere împotriva lui Bercea Mondial. De unde știu că Kovesi nu vrea să-i înfunde pe ceilalți țigani ca să nu apară probe?! De ce nu s-au făcut percheziții acasă la fratele lui Traian Băsescu? Kovesi ar trebui suspendată până la elucidarea acuzațiilor lui Bercea”, a mai declarat Mazăre la România tv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii