Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Material lemnos, confiscat de polițiști. Administratorul firmei s-a ales cu dosar penal

ro

21 Oct, 2017 13:47 1448 Marime text

Polițiștii din Ialomița au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislației privind activitățile de exploatare și valorificare a materialului lemnos, în urma unei acțiuni de control, la 2 societăți comerciale de profil.

A fost întocmit dosar penal față de administratorul acestora, dar și față de mai mulți funcționari.

În perioada iunie – octombrie a.c., polițiștii de ordine publică, cu sprijinul celor specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, au efectuat verificări privind activitățile de exploatare și valorificare a materialului lemnos, desfășurate de două societăți comerciale.

La acțiunile de control au participat și reprezentanți ai Ministerului Apelor si Pădurilor.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 122.000 de lei, pentru încălcări ale normelor privind exploatarea, gestionarea, depozitarea, expediția și valorificarea materialelor lemnoase, atât în fondul forestier, cât și în toate spațiile de depozitare deținute.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus măsuri de confiscare pentru 10.553 de mc. de material lemnos, în valoare totală de 1.661.630 de lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, față de administratorul societăților în cauză, cât și față de mai mulți funcționari, sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu și trafic de influență.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii