Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii Măsuri importante, după tragedia lui Gabriel Cotabiţă

ro

12 May, 2015 18:06 1042 Marime text
 
Gabriel Cotabiţă se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce i-a venit rău, vineri, în sala de fitness a unui hotel din centrul Capitalei. Drama sa ar putea provoca modificări importante, potrivit ministrului Sănătăţii, informează România TV.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, se gândeşte la o serie de măsuri după ce Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardio-respirator în sala de sport. Ministrul spune că se ia în calcul realizarea unui sistem de intervenţie de urgenţă pentru sălile de fitness.

„În jurul unei săli de sport sau în apropiere de sala fitnees trebuie să fie posbilitatea unor intervenţii medicale. Chiar vom investiga această posibilitate, dar trebuie făcut confrom normelor europene. Însă mai ţine foarte mult şi de noi. Grija pe care ne-o purtăm noi înşine nu poate să o poarte altcineva", a declarat ministrul Sănătăţii.

În plus, Nicolae Bănicioiu dă şi un sfat celor care apelaeză la dietele drastice: „Eu aş sfătui pe cine vrea un regim să îşi ia un nutriţionist. Dietele drastice, cum înţeleg că a ţinut Gabriel Cotabişă nu înseamnă că sunt şi sănătoase pentru organism. Trebuie ţinut cont şi de vârstă, iar efortul trebuia dozat. Şi eu mi-aş dori să alerg ca la 15 ani, dar nu pot".



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii