Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maratonul Nisipului, cursa ce vrea să dea startul proiectului Spațiu Senzorial

ro

22 Feb, 2015 09:12 1462 Marime text
Maratonul Nisipului susține realizarea proiectului Spațiu Senzorial, prin care se urmărește construirea unei alei senzoriale exterioare și achiziționarea unui echipament de olărit destinate îmbunătățirii experiențelor senzoriale pentru 60 de copii autiști, conform unui comunicat de presă al SanaSport, remisa zi redacţiei.
 
În cadrul maratonului din data de 29 martie 2015va avea loc cursa Family Run, eveniment ce se va desfăşura pe faleza din Stațiunea Mamaia. Toate încasările vor fi direcţionate pentru implementarea proiectului Spaţiul Senzorial.
 
„Spaţiul Senzorial va ajuta la dezvoltarea copiilor, le va asigura gândirea rațională, le va dezvolta abilitățile de manevrare și îmbunătățire a capacităților de soluționare a problemelor. De asemenea, acest proiect îi va ajuta și pe terapeuți să descopere noi preferințe ale copiilor, să obțină o cunoaștere aprofundată cu privire la personalitatea copilului și să stabilească un contact optim cu aceștia”, se mai arată în comunicatul de presă.

Maratonul de la Malul Mării, ajuns la cea de-a doua ediție, rămâne și în acest an singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip. Evenimentul sportiv este organizat de Asociația “Sanasport”, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, incluzând trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și cursa Family Run (3km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii