Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe persoane protestează în București cerând revotarea legii dării în plată

ro

28 Feb, 2016 13:00 2651 Marime text
 
Mai multe persoane protestează la această oră în București, în fața Guvernului, cerând revotarea legii dării în plată în Parlament și au pancarte anti-BNR.
 
Iată mesajul publicat pe Facebook care a anunțat acest protest:
 
„Marş pentru susţinerea Legii Dării în Plata
Detalii despre acţiunea organizată de GCCC duminică 28.02.2016
Va rugăm să citiţi cu atenţie cele de mai jos. Este vorba de câteva reguli care trebuie strict respectate. Revenim cu precizarea că nu este un miting, ci o acţiune UNICĂ, un MARŞ cu tematică specifică, prin urmare va rugăm să acţionaţi strict în conformitate cu recomandările organizatorilor. Anunţăm că avem nevoie de 6 bărbaţi îmbrăcaţi office (costum şi cravată); voluntarii să îl contacteze pe Daniel Teodorescu cu mesajul „voluntar marş”.
1. Întâlnire participanţi la marşul de protest: la Guvern, Piaţă Victoriei nr. 1, orele 11.30.
2. Marşul se va desfăşura pe traseul: Guvern, BNR, Parlament- Piaţă Constituţiei
3. Programul marşului va fi: adunarea participanţilor între 11:30 – 12.00 la Guvern, Piaţă Victoriei
4. Parcurgerea traseului: între 12.00 şi 13.30
5. Staţionare la Parlament, Piaţă Constituţiei, între 13.30 – 14.00
6. Participanţii se vor deplasa în coloana şi vor urmă indicaţiile organizatorilor
7. Marşul este menit că, pe lângă susţinerea Legii Dării în Plata, să arate într-o manieră specială relaţia toxică existenţa în acest moment între bănci ce operează pe teritoriul României şi o largă categorie de clienţi ai acestora. Detaliile va vor fi comunicate la faţă locului.
8. Nu sunt admise: manifestări violente sau brutale, manifestări cu tentă politică, persoane în stare de ebrietate. Persoanele în cauza vor fi excluse automat din acţiune
9. Participarea persoanelor sub 18 ani este permisă doar cu acordul prealabil al părinţilor/tutorilor acestora, în scris; formularul va fi înmânat organizatorilor înainte de începerea marşului. Găsiţi în fişiere pe grup un model al acordului de participare al minorului/minorilor la marş.
10. Întrucât este vorba de un marş cu o tematică specială, va rugăm să aveţi la voi drept recuzita minimum 20-25 monede de 5 şi 10 bani / persoană şi, dacă este posibil, 1 – 1,5 m de frânghie groasă”, a fost mesajul transmis pe un grup creat pe rețeaua de socializare.
 
Vă reamintim că, legea privind darea în plată prevede ca persoanele care au un credit garantat cu casa, pe care nu îl mai pot plăti, să dea locuința înapoi băncii și să le fie ștearsă datoria. Legea va ajunge din nou în plenul Senatului, cel mai probabil săptămâna viitoare, iar votul final va fi dat ulterior în plenul Camerei Deputaţilor.
 

Sursa foto: Facebook - MARS -PROTEST LEGEA DARII IN PLATA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adrian Vasile 28 Feb, 2016 19:49 Au participat in jur de 500 de persoane, Nota zece organizatorilor acestui miting de protest impotriva BNR si pentru adoptarea cat mai grabnica a legii darii in plata. Aprecieri si politiei si jandarmeriei romane pentru asigurarea conditiilor de desfasurare in siguranta a mitingului. HAI SUS!