Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macovei - Este o rușine clasarea dosarului Revoluției

ro

25 Oct, 2015 13:55 2070 Marime text
Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, astăzi, la Târgu Mureș, că decizia Procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Parchetelor Militare de clasare a dosarului Revoluției este „o rușine", întrucât faptele de omor sunt imprescriptibile, iar cercetările puteau fi continuate.
 
„Este o rușine clasarea dosarului Revoluției, faptele de omor sunt imprescriptibile și asta datorită legii pe care eu am scris-o și am inițiat-o, a intrat în vigoare în 2012, deci omorul este imprescriptibil, și în al doilea rând, tot prin această lege am introdus imprescriptibilitatea crimelor împotriva umanității sau crimele de război, indiferent la data la care au fost comise. Deci puteau să fie continuate cercetările, aici este iarăși o intervenție politică, este evident, dar problema mea este cu independența procurorilor, ei trebuie să fie independenți și să își facă treaba până la capăt.
 
De altfel, CEDO a condamnat statul român tocmai pentru că nu a investigat morții Revoluției pentru că nu poți să ai oameni împușcați în cap, oameni împușcați cu arme de război fără să ai vinovați. Nu se poate!”, a precizat Monica Macovei, conform agerpres.ro.
 
Ea a amintit că CEDO s-a pronunțat că statul român este vinovat pentru că nu a finalizat cercetările în acest caz și nu a descoperit și condamnat vinovații.
 
Sursa foto: www.criticatac.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii