Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuri din Constanța care seamănă cu cele din Game of Thrones

ro

25 Aug, 2014 21:59 2125 Marime text

Jurnalul.ro a realizat un material potrivit căruia, mai multe locuri din România par a fi foarte asemănătoare cu locuri din serialul Game of Thrones. Unul dintre locurile astfel descrise este Cazinoul din Constanța, clădire emblematică a orașului. Cazinoul din Constanța a fost construit în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910. Cazinoul a reprezentat una dintre clădirile emblemă ale Constanței.

Inițial, planurile au fost întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești. După terminarea fundațiilor, însă, planurile au fost schimbate, iar Primăria a încredințat modificarea lor unui arhitect de origine franceză, renunțându-se la principiile stilului românesc, în favoarea unui melanj de motive decorative. Edificiul constănțean este terminat în 1910, când este și inaugurat. Clădirea este asemănată cu debarcaderul regelui Joffrey din serialul Game of Thrones.

Zidul - Constanţa iarna 



Dar asemănările nu se opresc aici. În serialul amintit, în Westeros, la graniţa de nord a Celor Şapte Regate, apare o fortificaţie uriaşă ce se întinde pe 500 de kilometri şi care are o înălţime de peste 200 de metri: Zidul. Acesta a fost construit din gheaţă solidă acum peste 8.000 de ani pentru a proteja lumea de Ceilalţi, personaje mitice despre care se spune că trăiesc în teritoriul de dincolo de Zid. Iernile recente au dus la formarea unui astfel de zid și la malul Mării Negre.  

Printre clădirile care par rupte din serial se numără și Moara lui Assan – Dragonstone, Highgarden - Castelul Corvinilor, Cetatea Neamţului - Castle Black, Pentos - Cetatea Râşnov, Qarth - Templul Cortal.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii