Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruţa Kovesi Legăturile dintre angajaţii MAI şi politicienii locali, o vulnerabilitate

ro

23 Mar, 2015 12:46 906 Marime text
Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA, a declarat astăzii, la reuniunea de la MAI în care a fost prezentat raportul ministerului pe 2014, că a crescut numărul de cazuri de corupţie în rândul angajaţilor cu funcţii de conducere din cele două instituţii, una dintre vulnerabilităţi fiind „legăturile care există între angajaţi ai MAI si politicieni locali si oameni de afaceri". 

Kovesi a apreciat activitatea poliţiştilor din cadrul DNA, spunând că, fără sprijinul acestora, procurorii nu ar fi reuşit să obţină rezultatele înregistrate anul trecut, informează România TV.

„Cred ca este important sa spun ca suntem institutii care au interese comune si trebuie sa ne asiguram ca avem incredere unii in altii", a spus Kovesi.

Şefa DNA a enumerat si vulnerabilităţile din cele două instituţii.

„Este important sa identificam impreuna vulnerabilitatile pe care institutiile noastre le au. Una dintre vulnerabilităţi comune MAI şi DNA  o reprezintă corectitudinea si integritatea celor care lucrează în sistemul de justitie si sistemul de aparare nationala.

Am constatat, în cadrul investigaţiilor noastre, că numărul  persoanelor cu functii de conducere din cele două structuri care sunt suspectate pentru fapte de coruptie a crescut în 2014. De aceea, este important  sa descoperim si vulnerabilitatile care duc la astfel de situatii. Una dintre vulnerabilităţile pe care noi le-am constatat vizează legaturile care există între angajaţi ai MAI si politicieni locali si oameni de afaceri", a precizat Kovesi.

Aceasta a mai arătat că o alta vulnerabilitate care vizează sistemul de justiţie o constituie recuperarea prejudiciilor. Kovesi a susţinut că, anul trecut, DNA a disponibilizat bunuri de peste 330 de milioane de euro.

„A crescut numărul de denunturi care se fac la DNA cu peste 50% anul trecut,  ceea ce arata si o crestere a increderii in institutia noastra", a conchis Kovesi.


Sursa: România TV
Sursa foto: adevarul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii