Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Medgidia se suplimentează numărul indemnizațiilor persoanelor cu handicap grav

ro

06 Nov, 2014 15:17 1594 Marime text
Primăria Municipiului Medgidia, împreună cu Consiliul Local Municipal au hotărât suplimentarea numărului de indemnizații acordate persoanelor cu handicap grav din Medgidia. Decizia vine în urma modificării legislației, care încadrează în categoria persoanelor cu handicap grav și persoanele care au suferit atac vascular cerebral. Mai exact, persoanele care suferă de hemiplagie, hemipareză în urma unui accident vascular cerebral, cei care suferă de hemofilie, cei care suferă de boli degenerative, cum ar fi coxartroza, cât și cei care suferă de boli deosebit de rare vor beneficia de indemnizații pentru persoanele cu handicap.

Astfel, autoritățile locale au suplimentat numărul indemnizații acordate persoanelor cu handicap grav din municipiul Medgidia, pentru anul 2014 cu 15 locuri, de la 160 la 175.

Persoanele care doresc să beneficieze de această indemnizație trebuie să se adreseze Serviciului de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei municipiului Medgidia, în vederea întocmirii documentației necesare.

În prezent, în Medgidia sunt înregistrate 90 de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav și 175 de indemnizații acordate persoanelor cu handicap grav.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii