Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi, despre ridicarea lui Mazăre cu jandarmi dintr-un restaurant „Nu cred că a fost deranjat”

ro

01 Jun, 2014 21:28 2862 Marime text
Cu privire la ridicarea lui Radu Mazăre dintr-un restaurant cu jandarmi, Kovesi a afirmat: „Jandarmii erau în uniforma stabilită prin regulamentele militare. A fost un mandat de aducere. Nu cred că a fost deranjat (n.r. Radu Mazăre). L-ați văzut pe geamul de la DNA, era relaxat”.  Kovesi a menționat  la B1 Tv că Radu Mazăre a fost citat telefonic, după care a mers în altă parte, iar procuroul a emis un mandat de auducere. Kovesi a mai precizat că un procuror sau un jandarm pune în executare mandatul de aducere, adugând că „nu putem să stabilim uniforma în funcție de persoana pe care o anchetăm”.

„Oricine este citat de DNA trebuie să vină”, a mai afirmat Kovesi la B1 Tv.

Pe de altă parte, Kovesi a declarat că românii sunt încântați de acțiunea DNA-ului, iar politicienii atacă DNA-ul din cauza anchetelor derulate. „Unii cred că funcția îi apără de DNA”, a afirmat Kovesi. Procurorul-șef a sublinat că activitatea DNA nu este infulențată politic. 

Amintim că primarul municipiului Constanța Radu Mazare a fost saltat în după-amiaza zilei de 8 aprilie 2014, direct dintr-un restaurant si dus cu mascatii la DNA. Edilul anuntase cu cateva ore inainte ca se va prezenta in fata procurorilor in momentul in care acestia il vor cita. Radu Mazare a fost coborat din duba, inconjurat de mascati, sub privirile a celor cateva zeci de jurnalisti chemati la fata locului.
Primarul a fost gasit la un restaurant din Parcul Herastrau din Bucuresti, unde fusese localizat probabil prin urmarirea telefonului mobil. Totul a fost filmat de cateva televiziuni prezente la fata locului. Mazare a fost luat de opt mascati de la trupele speciale de interventie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii