Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ipoteză-şoc Şoferul microbuzului ar putea fi vinovat de producerea tragediei rutiere de la Ovidiu

ro

28 Jul, 2014 09:27 1856 Marime text
Ancheta în cazul teribilului accident rutier petrecut vineri seara la Ovidiu este departe de a fi finalizată. Poliţiştii nu exclud varianta ca vinovat de producerea tragediei să fie şoferul microbuzului de pasageri, şi nu cel al Daciei Logan, aşa cum s-a avansat ipoteza iniţială.
 
Amintim că impactul deosebit de violent s-a produs pe DN2a, în imediata apropiere a podului rutier peste  Canalul Dunăre-Marea Neagră de la Ovidiu, între un autoturism marca Dacia Logan, care se deplasa către Constanţa şi un microbuz de pasageri care circulă pe ruta “22”, Constanţa-Ovidiu-Lumina-Năvodari. În urma impactului, şoferul autoturismului a fost proiectat prin parbriz şi se zbate şi acum între viaţă şi moarte, la Reanimare. Pasagerul din dreapta a rămas blocat în autoturism şi a ars de viu, pentru că Loganul a luat foc după impact.
 
Declaraţiile şoferului de pe microbuz, cum că Logan-ul ar fi intrat pe contrasens sunt contrazise de cele ale conducătorului auto al unui autocar implicat indirect în tragedie. Şoferul, de naţionalitate bulgară, transporta mai mulţi turişti din Republica Moldova spre casă, după un sejur petrecut în Bulgaria. În momentul producerii accidentului, autocarul se afla în paralel cu microbuzul, pe banda întâi a şoselei, pe sensul către Mihail Kogălniceanu. Impactul s-a produs în timp ce microbuzul depăşea autocarul, pe banda a doua. Aici intervine contradicţia: în timp ce şoferul microbuzului spune că şoferul Loganului a pătruns pe contrasens, atât şoferul autocarului, cât şi însoţitorul său şi mai mulţi pasageri susţin că microbuzul a depăşit limitele benzii a doua în momentul în care a depăşit autocarul şi a intrat cu roţile din stânga pe contrasens. În cazul acesta, Loganul circula regulamentar, iar impactul a avut loc din vina şoferului de microbuz, spun anchetatorii.
 
Aceştia tind să creadă, mai degrabă, această variantă, însă verdictul final este departe de a fi pronunţat. Urmează să fie audiaţi toţi pasagerii microbuzului, mulţi dintre ei răniţi în urma accidentului, dar şi şoferul Loganului, aceasta dacă îşi va reveni din comă. În plus, o expertiză tehnică urmează să fie realizată după ce toate datele vor fi strânse la dosar, ne-a declarat inspector principal George Muntean, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.
 
Cosmin Chiriac, în vârstă de 29 de ani, din Galaţi era la volanul Loganului, în timp ce pasagerul din dreapta, cel care a murit carbonizat este George Negrilă, de 28 de ani, tot din Galaţi. Microbuzul de pasageri era condus de Marian Nichita, 36 de ani, iar autocarul de cetăţeanul bulgar Osman Aliev.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii