Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Cristoiu „A fost un dezastru din cauza improvizației absolute care a fost această așa zisă confruntare”

ro

11 Nov, 2014 23:54 3419 Marime text
Potrivit stiripesurse.ro, analistul Ion Cristoiu e de părere că prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis a fost atras în capcana întinsă de  Cozmin Gușă, consultantul politic al Elenei Udrea prin acceptul de a participa la confruntarea cu Victor Ponta de la Realitatea TV.

„Dînd curs șantajului practicat de Cozmin Gușă, consultantul politic al Elenei Udrea, Klaus Iohannis a făcut greșeala vieții sale:
S-a decis cu o oră înainte de dezbaterea la care se anunțase Victor Ponta să participe.

După ce și pe drept cuvînt a susținut că va participa la o confruntare serioasă, anunțată și negociată dinainte, cum se întîmplă în lumea civilizată, s-a dus la o emisiune improvizată (nici n-avea cum, odată ce Realitatea Tv era pregătită pentru o dezbatere doar cu Victor Ponta, dat fiind că Klaus Iohannis anunțase că nu vine la nici o televiziune de știri), fără o minimă organizare, de parcă ar fi fost vorba de o confruntare între Elena Udrea și Traian Băsescu, fără întrebări gîndite bine, pentru a acoperi tot spectrul problematicii prezidențiale. Rareș Bogdan, complexat de ideea că-l are în față pe Însăși Înălțimea Sa Victor Ponta, l-a lăsat practic pe Victor Ponta să fie moderatorul emisiunii. Ideea nenorocită de a se dezbate nu atribuțiile președintelui, ci atribuțiile premierului l-a favorizat în chip nedrept pe Victor Ponta. Era de așteptat ca în condițiile în care s-au  discutat numai prerogativele premierului, Klaus Iohannis să nu se descurce. Decizia luată în ultimul minut de a veni la confruntare a făcut ca Klaus Iohannis să nu fie pregătit. În 2004 și-n 2009, candidații s-au pregătit inclusiv psihologic pentru marea confruntare, devenită eveniment național și nu o clacă la o televiziune de știri, antrenîndu-se cu persoane care jucau rolul adversarului.

Cum a fost posibil ca staff-ul să nu reziste șantajului lui Cozmin Gușă și l-a forțat pe Klaus Iohannis să meargă în ultimul moment, fără o minimă negociere a formatului? Și acum ce face Klaus Iohannis? Se va duce și la celelalte televiziuni de știri? Va mai vrea o confruntare pe teren neutru?

Pe scurt, și la cald:
A fost un dezastru.
Nu pentru că Klaus Iohannis n-ar fi bun.
La interviul de pe Realitatea Tv, la care am participat, a fost senzațional.
A fost un dezastru din cauza improvizației absolute care a fost această așa zisă confruntare.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal, citat de stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro
Sursa foto: www.paginadepolitica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sara 12 Nov, 2014 07:59 Daca pina aseara am fost hotarita sa -l votez pe Iohannis,dupa ce am urmarit acea penibila si dezastruasa confruntare mi-am schimbat opinia.Cred ca acelas lucru vor face si cei din diaspora,dupa ce au asteptat atitea ore si dupa atita scandal au realizat ca nu a meritat .Ca viitor presedinte ,,consider ca este un dezastru,nepregatit pentru aceasta funcctie..Nu cred ca este cazul sa experimentam pe pielea noastra !