Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis, despre criticile lui Trump „România s-a angajat ferm să aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare"

ro

09 Nov, 2016 18:32 1846 Marime text
Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații presei la ieșirea de la un eveniment la care a participat. Principalul subiect abordat a fost alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, informează B1 TV.

Șeful statului s-a pronunțat în continuarea relațiilor bune pe care România și Statele Unite le au prin intermediul parteneriatului strategic dintre cele două țări.

De asemenea, președintele a vorbit și despre criticile puternice pe care Donald Trump le-a adus în campania electorală privind NATO și statele membre ale alianței care nu își respectă înțelegerea privind contribuția proprie la cheltuielile de apărare.

„Solicitarea de a aloca cel puțin 2 % din PIB pentru cheltuieli de apărare și așteptarea să facem cu toți acest lucru mi se pare rezonabilă. Cum de altfel, România, încă de anul trecut, s-a angajat ferm ca începând din 2017 să aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, exact din acest motiv, pentru a deveni un partenere solid în alianță" a precizat Klaus Iohannis.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii