Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorina Matei Interceptări din dosarul mafiei forestiere de la Bacău

ro

15 May, 2015 12:03 1923 Marime text
 
O serie de date și interceptări din dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curții Supreme de Justiție în care au fost trimiși în judecată 17 inculpați în legătură cu fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier în județul Bacău scot la iveală legăturile dintre firma austriacă Schweighofer Holzindustrie și lideri ai PSD, unii chiar foarte apropiați la acea vreme de premierul Victor Ponta.
 
În dosar, firma Schweighofer Holzindustrie apare de fiecare dată menționată și introdusă în discuție de către Ioan Adam, consilier onorific la acel timp al premierului României, Victor Ponta iar într-o serie de înregistrări sunt menționate diferite sume de bani.
Potrivit documentelor aflate în dosar, înregistrările au fost făcute de Paltin Sturza și au fost realizate în luna Aprilie 2013.
 
Paltin Sturdza, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc au fost reținuți și ulterior arestați de procurorii DNA Brașov pentru fapte de corupție în Octombrie 2014 iar pe 22 Ianuarie 2015, alături de soția lui Ioan Adam, de șeful Romsilva, Adam Crăciunescu și de Tudor Chiuariu, toți au fost trimiși în judecată inclusiv pentru constutuire de grup infracțional organizat.
 
În dosar apare menționat și Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, urmărit penal încă de pe 15 Octombrie 2014 pentru infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat, speță disjunsă din dosarul cauzei.
 
 
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta:"Dacă scot banii ăștia Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro"
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta:"Și 500.000 de euro să pună sau 200.000 de euro, numai să pună ceva"
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Eu sunt de acord, dar Schweighofer aici pare serios"
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Nu faceți scandal între tabere! Asta cu Schweighofer o putem bate în cuie. Dă avans!"
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Da măi, dar Schweighofer știe pădurea"
 
 
În dosarul aflat pe rolul Curții Supreme sunt incluse și interceptări în legătură cu amendamente depuse în Parlament de Tudor Chiuariu, este menționat de terți și numele premierului Victor Ponta, dar este de câteva ori invocată de Ioan Adam și "o firmă". Influența socrului lui Victor Ponta, Ilie Sârbu pe lângă șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, fost subordonat al său, este și ea reflectată în interceptări.
 
Sursa: sorinamatei.blogspot.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii