Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii vamali Constanţa Sud Mărfuri contrafăcute de aproximativ 60.000 euro reţinute

ro

05 Nov, 2014 13:18 2017 Marime text
Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au reţinut diverse mărfuri, susceptibile de a fi contrafăcute, precum şi 15.400 bucăţi pandative din piatră, nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 60.070 euro, ca urmare a controlului de specialitate efectuat asupra unor containere sosite din China pentru societăţi comerciale  cu sediul în Afumaţi şi Bucureşti.

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, ieri, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra unor containere sosite din China pentru societăţi comerciale  cu sediul în Afumaţi şi Bucureşti.

Urmare controalelor de specialitate efectuate, inspectorii vamali au reţinut 40.512 bucăţi mărfuri diverse, decoraţiuni ceramică cu magnet, elastice pentru confecţionat brăţări, jucării telefon şi figurine plastic cu  o valoare de piaţă  a bunurilor originale de aproximativ  56.400 euro, precum şi 15.400 bucăţi pandative din  piatră, identificate în plus faţă de mărfurile declarate, în valoare de  aproximativ  3.670 euro.


Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, iar în cazul mărfurilor constatate în plus, reprezentanţii autorităţii vamale au sancţionat contravenţional societatea importatoare cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar mărfurile au fost confiscate, urmând a fi predate organelor competente în vederea valorificării, sumele încasate constituind venit la bugetul statului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii