Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul General pentru Imigrări a lansat un portal online pentru depunere a documentelor

ro

09 Sep, 2014 14:05 2170 Marime text
Inspectoratul General pentru Imigrări a pus la dispoziţie un portal pentru depunere on-line a documentelor privind regimul străinilor şi al cetăţenilor comunitari. Aplicaţia este destinată cetăţenilor din Uniunea Europeană, din Spaţiul Economic European, Confederaţia Elveţiană, ţări terţe şi persoanelor juridice aflate pe teritoriul României.

Acest serviciu oferă oportunitatea de a face dovada îndeplinirii condiţiilor legale prin încărcarea on-line a documentelor justificative, înainte de prezentarea la birourile de lucru cu publicul. Documentele sunt verificate după care solicitantul este programat la o dată şi oră stabilită pentru a se prezenta la ghişee în vederea preluării datelor biometrice şi a confruntării cu documentele originale.

Portalul poate fi accesat din site-ul public al Inspectoratului General pentru Imigrări sau la adresa https://portaligi.mai.gov.ro. După care se creează un cont, se introduc scanate cererea şi documentele anexă necesare, se transmite cererea completată şi se verifică data şi ora la care se face programarea, apoi se prezintă la ghişeu.

Metoda de lucru lansată urmăreşte scurtarea timpului de aşteptare în faţa ghişeului şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii