Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Industria și cercetarea din România va beneficia de 5,3 milioane de euro

ro

29 Sep, 2015 18:52 1237 Marime text
 
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu a obținut, astăzi o finanțare suplimentară de 5,3 milioane de euro pentru industria și cercetarea din România, precum și pentru sectorul digital din Europa.
 
Fondurile sunt asigurate prin intermediul a trei proiecte pilot și două acțiuni pregătitoare gândite și inițiate de eurodeputatul PSD și validate de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.
 
Din întreaga sumă, 4 milioane vizează în mod direct și exclusiv industria şi cercetarea românească, în timp ce restul de 1,3 milioane de euro se referă la dezvoltarea sectorului IT, iar la acestea se mai adaugă proiectul său pilot în valoare de 1 milion de euro, aflat deja în curs de implementare și referitor la creșterea accesului la servicii de Sănătate în mediul rural.
 
Astfel, în total, europarlamentarul PSD a reușit să obțină 6,3 milioane de euro în primul an de mandat.
 
Victor Negrescu a explicat ce înseamnă concret și ce avantaje aduce fiecare inițiativă în parte.
 
„Sunt foarte mulțumit că am reușit să aduc bani pentru România apelând la acest mecanism al proiectelor pilot oferit de Parlamentul European! Astăzi, inițiativele mele s-au votat în cadrul Comisiei pentru Bugete, ceea ce înseamnă că, în scurt timp, aceste milioane de euro se vor traduce în avantaje concrete pentru români, dar și pentru sectorul IT din UE.
 
Majoritatea proiectelor pilot pe care le-am introdus vizează în mod direct România și se referă la: dezvoltarea fabricilor inteligente și retehnologizarea zonelor afectate de dezindustrializare; utilizarea noilor tehnologii și a instrumentelor digitale în educație; stimularea competențelor digitale pentru a produce noi profesii, noi metode de învățământ și noi locuri de muncă; îmbunătățirea educației privind plata taxelor online și combaterea evaziunii prin mediul digital; specializări inteligente la nivel regional, care să lege mai bine bursa joburilor competitive cu pregătirea forței de muncă”, a detaliat Victor Negrescu.
 




Sursa foto: amosnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii