Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:13 14 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Atenţie! Începe sezonul toxiinfecţiilor alimentare

ro

04 Jun, 2015 11:13 670 Marime text
 
Medicii atrag atenţia că în fiecare vară numărul celor care ajung la spital din cauza alimentaţiei inadecvate este în creştere. Toxiinfecţiile alimentare apar în urma consumării de alimente contaminate cu bacterii sau cu toxinele acestora, care sunt mult mai agresive pe timpul verii, din cauza căldurii.
 
Alimentele cel mai frecvent contaminate sunt produsele din carne, peştele, produsele lactate, ouăle dar şi prăjiturile, cremele şi maioneza. Simptomele toxiinfecţiei alimentare apar după 6-48 ore de la ingestia alimentului contaminat: stare de rău general, dureri de cap, greaţă, vărsături, diaree, febră şi deshidratare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii