Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prezența Muftiul Muurat Iusuf A fost pusă piatra de temelie a primului lăcaș de cult islamic din Călărași

ro

16 May, 2014 16:19 2156 Marime text
Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, a oficiat astăzi o slujbă în Municipiul Călăraşi cu ocazia punerii pietrei de temelie la primul lăcaş de cult islamic construit vreodată în oraşul şi Judeţul Călăraşi, destinat celor  peste o mie de membri ai comunităţii religioase de aici.

Pentru ridicarea viitoarei geamii Primăria Călăraşi a pus la dispoziţia Muftiatului un teren de o mie de metri pătrați, iar întregul ansamblu religios, conform proiectului, este alcătuit dintr-o sală centrală de rugăciune, cu capacitate de peste 150 de persoane, minaret, o anexă cu spaţiu de locuit pentru imam, sală de curs, pentru copii şi tinerii ce doresc să studieze Coranul, limba şi civilizaţia turcă şi o mică cantină cu sală de prepararea hranei şi sală de mese, pentru ajutorarea persoanelor defavorizate social, se arată într-un comunicat de presă.

Valoarea proiectului depăşeşte 250.000 de euro iar întreagul ansamblu religios şi social va fi finanţat cu sprijinul Departamentului Cultului Islamic (DIYANET), din Republica Turcia şi prin contribuţii benevole ale comunităţii oamenilor de afaceri turci, din România şi de Primăria şi Consiliul Local Municipal Călăraşi.

La eveniment a participat şi Consulul General al Republicii Turcia, la Constanţa, Ali Bozcaliskan  şi Primarul Municipiului Cǎlǎrași, Daniel Ștefan Drăgulin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iusuf. 16 May, 2014 18:25 Aferim, bre! De mult aşteptau cei 530 de musulmani din giudeţ un loc pentru se savirşi Slujba Sfinta a Coranului. Să fie primit!