Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Popovici și Dănuț Volintiru, avizați favorabil de CSM pentru conducerea Secției I din DNA

ro

11 Nov, 2013 18:04 1646 Marime text
Magistratii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, candidati la functiile de procuror-sef si respectiv procuror-sef adjunct ai Sectiei I din Directia Nationala Anticoruptie (DNA), au fost avizati favorabil, luni, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informeaza Mediafax.

Totodata, Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil si propunerea de numire a Marianei Alexandru in functia de procuror-sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA.

"Cu unanimitate voturi Sectia de procurori a avizat pozitiv toate cele trei propuneri ale ministrului Justitiei, pentru cele trei functii la Directia Nationala Anticoruptie. Hotararile urmeaza sa fie motivate in cursul zilei de astazi (luni, n.r.) si transmise ministrului Justitiei cel tarziu maine", a declarat presedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala.

In 11 octombrie, ministrul Justitiei a transmis Sectiei pentru procurori din CSM o adresa prin care a solicitat retragerea propunerilor transmise in 3 octombrie de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Ioan Cerbu pentru functiile de procuror-sef si, respectiv, procuror-sef adjunct ai Sectiei I de combatere a coruptiei (Sectia I) din DNA.

Tot atunci, ministrul Justitiei a transmis CSM noi propuneri pentru aceste functii, respectiv Gheorghe Popovici - pentru functia de procuror-sef la Sectia de combatere a coruptiei - si Danut Volintiru - pentru functia de adjunct la aceeasi sectie.

De asemenea, a fost propusa numirea Marianei Alexandru in functia de procuror sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie. Alexandru ocupase functia de adjunct la Sectia I pana cand s-a decis incetarea delegarii ei, odata cu cea a lui Lucian Papici.

Ministrul Robert Cazanciuc a decis, in urma consultarilor avute cu seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Codruta Kovesi, si cu procurorii Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu, retragerea propunerii de numire a acestora, preciza Ministerul Justitiei.

Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii