Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir critică Guvernul pentru rectificarea bugetară

ro

01 Aug, 2014 14:43 1924 Marime text
Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că Guvernul Ponta confundă rectificarea bugetară cu prognozele pozitive privind creșterea economică.
 
„În imaginația celor de la PSD, creșterea economică este suficientă pentru a spune că în România toate celelalte cresc, inclusiv alocările bugetare. În nota de fundamentare a rectificării bugetare, sunt ajustate pozitiv proiecțiile veniturilor și cheltuielilor cu impactul favorabil al creșterii economice de la 2,2 la 2,8%. Însă experiența recentă a creșterii economice record, de 3,5% în 2013, arată că nu orice creștere economică ajunge să se reflecte neapărat în buget. Ba dimpotrivă chiar, căci veniturile bugetare totale chiar au scăzut în 2013 sub 33% din PIB”, afirmă parlamentarul liberal.
 
Acesta susține că atunci când Victor Ponta vorbește despre „rectifictificare bugetară pozitivă” se gândește, mai degrabă, la ce și-ar dori să se întâmple, nu la cheltuielile și veniturile colectate deja, conform execuției bugetare de până în prezent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii