Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franţa a bombardat statul ISIS în această seară!

ro

16 Nov, 2015 00:23 1951 Marime text
Franţa contraatacă. Duminică, avioanele de luptă franceze au lansat 20 de bombe asupra fiefului organizaţiei Statul Islamic Raqa în estul Siriei, distrugând un post de comandă, o tabără de antrenament și mai multe depozite de muniție. Cel puţin aşa a anunţat Ministerul francez al Apărării.
 
"Primul obiectiv distrus era utilizat de Daesh (acronim pentru SI în limba arabă) ca un post de comandă, centru de recrutare jihadist şi depozit de arme şi muniţii. Al doilea obiectiv era o tabără de antrenament teroristă", a precizat ministerul într-un comunicat, citat de AFP și preluat de Agerpres.
 
Atacurile aeriene franceze au loc înainte ca portavionul francez Charles de Gaulle să ajungă în Golful Persic.
 
Purtătorul de cuvânt al ministerului francez al Apărării a declarat duminică că operațiunile din zona Raqqa au implicat 12 de aeronave, inclusiv zece avioane de luptă.
Represaliile francezilor au fost lansate în colaborare cu aviația SUA, susțin autoritățile franceze. Anterior Pentagonul a declarat că SUA și Franța au convenit asupra unor măsuri concrete la sol lupta cu ISIS.
 
Secretarul de presă al Pentagonului Peter Cook a declarat: "Am căzut de acord asupra pașilor pe care SUA și militarii francezi ar trebui să îi ia pentru a intensifica în continuare cooperarea noastră strânsă pentru o campanie susținută împotriva Statului Islamic."
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii