Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul preşedinte american Jimmy Carter are cancer la ficat

ro

13 Aug, 2015 08:54 1823 Marime text
Fostul preşedinte al Statelor Unite Jimmy Carter, în vârstă de 90 de ani, a dezvăluit, într-un comunicat, că are un cancer de ficat care se propagă, relatează AFP în pagina electronică. El a arătat în comunicatul respectiv că o operaţie chirurgicală în vederea extirpării unei tumori de la nivelul ficatului "a dezvăluit că sunt atins de un cancer care se propagă la alte părţi din corpul meu. Îmi voi reorganiza timpul pentru a urma tratamentele necesare". Fostul şef de stat, născut în Georgia, în sud-estul Statelor Unite, urmează să primească îngrijiri la Spitalul Emory University din Atlanta. Şi cele două surori, fratele şi tatăl lui Jimmy Carter au murit toţi de cancer de pancreas.
Carter, care a fost preşedintele Statelor Unite din 1977 şi până în 1981, şi laureat al premiului Nobel pentru Pace în 2002, a rămas o persoană activă, conducând numeroase misiuni de observare în alegeri. La sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai, el a efectuat o vizită la Moscova, apoi în Palestina şi Israel. La jumătatea lui mai şi-a scurtat o vizită în Guyana, din motive de sănătate.
Jimmy Carter, cel de-al 39-lea preşedinte american, l-a succedat pe Gerald Ford şi a pierdut alegerile prezidenţiale din 1980 în faţa lui Ronald Reagan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii