Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE3-Făgădău, faţă în faţă cu investitorii şi oamenii de afaceri din Constanţa (galerie foto)

ro

22 Feb, 2016 17:45 2462 Marime text
La hotelul Del Mar, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău i-a invitat pe agenţii economici din staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă la o dezbatere privind problemele din turism. Întrevederea cu oamenii de afaceri şi investirorii din Constanţa a început la ora 17.00.
 

"Vrem ca în 20 aprilie staţiunea Mamaia să fie gata. Vrem să arate extrem de bine”, a afirmat în plen Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

 

„Ceea ce se întâmplă cu taxa de promovare este foarte important. S-a vehiculat ideea acelui ONT. Noi nu suntem de acord. Promovarea trebuie făcută altfel decât s-a făcut până acum. Fondul acesta din taxa de promovare s-a dus către Asociația Litoral. Trebuie să refacem comisia de monitorizare şi să cheltuim banii din taxa de promovare aşa cum trebuie”, a adăugat Bucovală.

 
În replică, Decebal Făgădău a declarat că este „100% de acord ca până la 20 aprilie să facem staţiunea bec. Aveţi tot sprijinul meu”.
 

"Legat de comerţul ambulant, anul trecut a fost un haos. Anul trecut am avut o terasă care a subînchiriat către alţi 14 subcontractori - unul vindea peştişori, alţii îngheţată. E greu să îi controloezi, de aceea aştept propuneri pentru a putea face un regulament de funcţionare al staţiunii. La următoarea întâlnire aş vrea să avem un regulament pus la punct ca să putem intra în şedinţa în aprilie-mai să îl aprobăm", a adăugat Făgădău. 

 

UPDATE3, ora 19.32:

„Anul acesta serbările câmpeneşti de 1 mai nu se mai ţin. Pentru că anul acesta sărbătorile pascale coincid cu ziua de 1 mai, ni s-a părut decent că aceste serbări câmpeneşti să nu mai fie organizate”, a declarat Făgădău.
 

UPDATE2, ora 19.00:


Făgădău a vorbit despre taxa de promovare.
 

”Acum nouă ani, la propunerea ANAT, CLM, CJC, împreună cu Ciprian de la Tui, Asociaţia Patronală (Mamaia) şi CCINA au decis să facem această Asociaţie care la început se numea Litoral (fără Delta Dunării). Lucrurile au eveluat şi Asociaţia a devenit Litoral Delta Donații. Şi au venit CLM Tulcea, Năvodari, Costinești, dar puţini reprezentanţi din zona privată. Anul trecut am decis ca municipiul să nu se mai împiedice în această asociaţie. După ce am creat acest mecanism instituţional numit taxă de promovare să vă lăsăm pe dvs să faceţi cum consideraţi această taxă. Acum constat că CCINA s-a retras şi Asociaţia Patronală vrea să se retragă.
Dacă ele s-au retras, cine mai rămâne? Eu văd două variante şi voi trimite prin corespondenţă. Un chestionar de decizie tuturor plătitorilor de taxă de promovare: Ce face municipiul Constanţa: rămânem în asociaţie? Dacă da, în ce condiţii. Dacă nu, ce facem cu taxa de promovare? Când Asociaţia patronală se retrage, când reprezentanţii cluburilor de noapte  numeşte patron de club, când cei din Satu de Vacanţă spun că nu au beneficiat de taxă, când Camera de comerţ se retrage. E clar ca avem probleme.
O să am o discuţie cu doamna Martin. Nu vreau ca sezonul să ne găsească dezbinaţi. Hai să vedem: taxa de promovare o folosim doar la promovare? Eu cred că trebuie să folosim taxa la.promovare internă, regională. Mă tem că Asociaţia Delta Dunării nu mai poate fi obiectivă când judecă ce direcţii de promovare alegem. Dumneavoastră plătiţi şi trebuie să decideţi. În funcţie de cum răspundeţi la acest chestionar majoritar, ne întâlnim şi discutăm.
În termen de o săptămână voi trimite un chestionar pe care îl aştept completat înapoi. Chestionarul va cuprinde şi întrebări privind organizarea unor evenimente majore la Mamaia, precum Liberty Parade, Concrete Europa FM şi altele. Mâine toţi cei prezenţi vor primi propunerea de regulament pentru organizarea staţiunii Mamaia şi a Satului de Vacanţă”, a spus Făgădău. 

Decebal Făgădău a declarat că aşteaptă şi propunerile agenţilor economici până în 4 martie, când va fi o noup întâlnire, la ora 17.00, în aceelaşi loc, adică Del Mar. 
 

UPDATE1, ora 18.14:



Unul dintre patronii din Mamaia i-a adus la cunoştintă lui Decebal Făgădău că pe timp de vară se confruntă cu problema toaletelor. Mai exact cu absenţa toaletelor publice din staţiune.
 
Citeşte şi Un grup sanitar din zona Cazinoului Mamaia va fi transformat în hotel şi restaurant
 

"Vine turistul străin şi ne întreabă: „toilet?” Că se uită prin jur şi nu vede nicio toaletă publică. De ruşine îi îndrumăm spre toaletele din restaurante", a adăugat unul dintre investitorii din Mamaia. 



Decebal Făgădău a dezvăluit că există propuneri pentru un Liberty Parade la Mamaia, un festival Untold de Mamaia.
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii