Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
00:21 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Evz.ro Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii îi va acorda titlul de Comandor al Imperiului Britanic românului Radu Lupu

ro

04 Jan, 2016 08:29 727 Marime text
Pianistul Radu Lupu, un apreciat muzician la nivel internaţional, a fost distins de regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic, pentru „serviciile sale aduse muzicii“, informează evz.ro.

Potrivit theguardian.com, Lupu va primi decoraţia în acest an şi se numără printre personalităţile din toate domeniile care au fost înnobilate în preajma Anului Nou de regina Marii Britanii.

Printre celebrităţile decorate se numără actorii Idris Elba, Imelda Staunton, Barbara Windsor, Sian Phillips şi James Nesbitt, scenaristul Peter Morgan, dar şi solistul trupei Blur, Damon Albarn.

Radu Lupu are de 70 de ani şi a concertat la ediţia din 2013 a Festivalului "George Enescu". El este artistul despre care s-a spus că “a adus cel mai aproape muzica de vorbire”. “A adus pe scenă ceea ce părea o întreagă experienţă de viaţă, cu alternanţele sale de dezolare şi mândrie. Muzica nu ar putea fi niciodată mai apropiată de vorbire”, a scris despre el jurnalistul Joan Chissell în The Times.

Sursa text şi foto: evz.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii