Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Techirghiol au realizat cel mai popular scurt metraj

ro

31 Jan, 2015 09:49 2708 Marime text
Două echipe de câte patru elevi din cadrul Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Techirghiol, coordonaţi de prof. Eugenia Banzea, au participat la concursul de scurt metraje pe tematici de educaţie civică „CIVI-MATECA”, iniţiat de Asociaţia Civicum Voluntaris şi desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Proiectul a avut ca scop educarea civică a noii generaţii de elevi din clasele de gimnaziu şi liceu, propunându-le activităţi interesante, care să le stimuleze în acelaşi timp gândirea creativă şi critică, spiritul concurenţei, implicarea, solidaritatea şi responsabilitatea.

În această săptămână, munca elevilor a fost răsplătită în cadrul galei ce a avut loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa. Echipa elevilor din clasa a IX-a a obţinut premiul de popularitate, având cel mai mare număr de voturi on-line, pentru scurt metrajul „Educaţia comunităţii”.
Tematica aleasă pentru filmul realizat a subliniat importanţa educaţiei într-o instituţie şcolară pentru copii cu situaţii speciale, faţă de educaţia obţinută din comunitate, prin copierea sau însuşirea unor tipuri de comportament neadecvat.



Echipa câştigătoare a fost formată din: Lupşa Luana – scenariu, Băicuş Ionuţ – imagine, Dragomir Mihăiţă – regizor şi Rusu Elizabeth – montaj. Toţi cei implicaţi în proiect au declarat că acesta a fost foarte interesant, că au avut mari emoţii, dar reuşita lor şi premiile pe care le-au primit au fost pe măsura efortului lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii