Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După Aeroportul Timișoara, urmează Portul Constanța? Predoiu - „Transferul gratuit de acțiuni este ilegal”

ro

26 Jun, 2014 19:06 1776 Marime text
Guvernul a decis să transfere gratuit 80% dintre acțiunile deținute la Aeroportul Timișoara către Consiliul Județean Timiș. Transferul a fost încuviințat prin intermediul unui proiect de Lege, care a fost aprobat de guvernanți, scrie HotNews.

În prezent, toate aeroporturile cu excepția celor din București și din Constanța sunt în subordinea consiliilor județene.

Opoziția critică acest transfer decis de Guvern, considerand-ul ilegal și un „tun” marca portul Constanța.

„Ca și în cazul Portului Constanța le atrag atenția domnilor Ponta și Șova ca transferul gratuit de acțiuni printr-o Hotărâre de Guvern este ilegal. Îi cer premierului să nu transforme Guvernul într-un grup infracțional organizat", a declarat Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PDL.

Declarația lui Predoiu vine în contextul în care Ministerul Transporturilor pregăteste un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să transfere gratuit 15% din acțiunile deținute la Portul Constanța către Primaria Constanța.

De altfel, un proiect de lege controversat, inițiat de fostul ministru Dan Șova în urma solicitarilor primarului Radu Mazăre. Proiectul nu are susținerea partidelor din opoziție, a președintelui Traian Basescu, a operatorilor economici și a sindicatelor din Portul Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii